Behandling af bumser

Glem alt om mirakelkure. Hvis du leder efter et universaltip til at slippe for bumser for evigt, er du gået forkert. Nøgleordene er i stedet tålmodighed, kontinuitet og gode rutiner. Lær tre enkle trin til renere hud. Rens, behandling og tilførsel af fugt.

Bumser er noget, de fleste bliver ramt af før eller senere. I stedet for at sætte sin lid til dyre midler, der lover underværker og ingen bumser mere, er der faktisk meget, du selv kan gøre for at få renere hud. Først og fremmest handler det om at rense huden for døde hudceller og overflødigt fedt, der ellers risikerer at tilstoppe porerne og udgøre grobund for bumser. Efter rens er tilførsel af fugt mindst lige så vigtig. Hud med bumser har også brug for at få tilført fugt for ikke at ende i ubalance.

Ydre faktorer som sol kan også have en positiv indvirkning på huden, men husk at nogle hudlægemidler kan give bivirkninger i solen. Vær omhyggelig med brugervejledningen, og tal med din læge, hvis du spiser stærk medicin. Den daglige hudpleje er yderst vigtig. Fortsæt med at rengøre og behandle, også når du begynder at se en forbedring. Det kan tage op til 4-6 uger, inden resultatet af behandlingen kan ses. Følg tretrinsmetoden for enklere hudplejerutiner:

1. Rens

Rens er grundlaget for en pæn hud. Rens er vigtig, også hvis man bliver behandlet med lægemidler. Ved at fjerne smuds, overflødigt fedt og døde hudceller, reduceres risikoen for, at porerne tilstoppes og der dannes bumser. Rens huden to gange om dagen, ved gentaget rens risikerer huden at udtørre, hvilket også kan medføre bumser.

2. Behandling


Når huden er ren, er det tid til behandling. Anvend gerne produkter, der indeholder salicylsyre, da de virker afskællende og propopløsende til at rense porerne i dybden og forhindre, at de tilstoppes igen. Produkter med salicylsyre virker også let bakteriehæmmende. Undgå at klemme hudorme ud med fingrene. Det øger risikoen for inflammationer. Hvis du bruger topikale lægemidler, er det ofte i dette trin du bruger produkterne.

3. Tilførsel af fugt

Efterpleje af huden er vigtig for at hindre, at den tørrer ud. Hvis man ikke tilfører fugt til huden efter udtørrende rens og behandling, kan huden opleves som tør og stram. Egnede produkter til fedtet og uren hud er lette cremer og geler med lavt fedtindhold eller helt fedtfri, som bør være ikke-komedogene, dvs. at de ikke tilstopper porerne.

Læs mere om, hvordan pigerne på Safee anvender tretrinsmetoden!

 

Giver din hudcreme tilstoppede porer og glinsende hud?

Skift til Spotless Daily Moisturiser, der tilfører fugt til huden uden at tilstoppe porerne. Den indeholder samtidig matterende partikler, der absorberer overflødigt fedt og gør huden mat og frisk.

Mangler du plads i tasken på weekendturen?

Medbring Spotless Blemish Treating Moisturiser – et 2-in-1-produkt, der både behandler bumserne og tilfører fugt til huden.

Vil du fjerne dine bumser på ryggen til solferien?

Undgå at klemme bumserne, da det øger risikoen for, at du spreder inflammationen. Dup bumserne med Spotless Daily Purifying Toner to gange om dagen.